22 november Sporen van trauma

Activiteitendata
-
Den Haag

In de Week tegen Kindermishandeling organiseren de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid en GGD Haaglanden op vrijdag 22 november 2019 voor lotgenoten én professionals de themadag ‘Sporen van trauma’.

Kindermishandeling zorgt op de lange termijn voor immense emotionele, relationele en/of gedragsproblemen. De impact op kinderen en volwassenen met complex trauma is groot voor alle betrokkenen en hun naasten en wordt vaak (onbedoeld) doorgegeven aan de volgende generaties.

Hoe kunnen we deze mechanismen en processen op een gezonder spoor krijgen? En welke effecten hebben vroege negatieve levenservaringen voor de ontwikkeling? Daarover gaat deze bijeenkomst.

Programma

Met o.a. een lezing: van trauma naar litteken. De sporen die traumatische ervaringen nalaten in het lichaam, het brein en de geest, en hun invloed op ons functioneren - Prof. Peter Adriaenssens. Jeugdpsychiater, Hoofddocent Jeugdpsychiatrie KU Leuven, Directeur Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Leuven/Vlaams-Brabant.

U kunt deelnemen aan 8 verschillende deelsessies in de ochtend en in de middag, waaronder:

  • Ontwrichte familierelaties als gevolg van trauma - Door Sietske Dijkstra en Hameeda Lakho. Sietske is psycholoog, docent en onderzoeker. Expert in geweld in relaties en gezinnen. Eigenaar van bureau Dijkstra. Hameeda Lakho is ervaringsdeskundige en herstelcoach, auteur en directeur Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid.
  • Wat wil je mij vragen? Door jongeren van ExpEx Den Haag. Dit zijn getrainde jongeren die zelf ervaring hebben in de jeugdhulp. Een openhartig gesprek over de sporen van trauma van kind tot volwassenheid.

Voor wie?

De themabijeenkomst is bedoeld voor ervaringsdeskundigen, lotgenoten en zorgprofessionals binnen gemeenten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties, GGZ en rijksoverheid.

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, GGD Haaglanden, Fonds Slachtofferhulp, Hameeda Lakho Training & Coaching en Advies, Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid, Hilton Den Haag.

Kosten en aanmelding

Kosten voor deelname (incl. lunch):

€ 50,- voor lotgenoten en € 100,- voor professionals/organisaties.

Locatie: Hilton Hotel, Den Haag.

U kunt voor meer informatie contact opnemen met Hameeda Lakho via dit e-mailadres: info@herstel-ervaringsdeskundigheid.nl

Organisator

Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid