25 november Orange the World

Activiteitendata
-

Samen geweld tegen vrouwen stoppen - 16 days of action.

Op 25 november de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen van de Verenigde Naties, gevolgd door de 16 Days of Action. Inmiddels vinden in meer dan 90 landen wereldwijd acties plaats in deze periode, onder de paraplu van de Orange the World campagne. Van tentoonstellingen tot demonstraties en van debatten tot sporttoernooien.

Ook in Nederland doen diverse organisaties mee aan de Orange the World campagne. In 2018 namen voor het eerst gemeenten en provincies deel aan de campagne; 25 gemeenten en drie provincies verspreid over het land lichtten gezamenlijk meer dan 40 gebouwen, bruggen, standbeelden en fonteinen oranje uit. Dit jaar wordt dit aantal naar verwachting minimaal verdubbeld, meer dan 40 gemeenten en vijf provincies hebben nu al aangegeven aandacht te willen besteden aan Orange the World 2019.

Meer informatie

Op de website orangetheworld.nl worden acties die plaatsvinden in Nederland rond de 16 Days of Action bijeengebracht en gepromoot bij publiek en pers.

Datum: 16 dagen m.i.v. 25 november 2019
Organisator: UN Women nationaal comité Nederland - allerlei organisaties kunnen meedoen