03 februari Versterken veiligheid slachtoffers en verantwoordelijkheid pleger

Activiteitendata
-
FJC Veilg Thuis, Antwerpen

Masterclass James Henderson

Op verzoek van het EFJCA (European Family Justice Center Alliance) verzorgt James Henderson zijn masterclass 'Versterken veiligheid slachtoffers en verantwoordelijkheid pleger'. Henderson is Director of Offender Accountability for the National U.S. Training Institute on Strangulation Prevention. Hij verzorgt trainingen in effectief interviewen van plegers en slachtoffers van huiselijk geweld.

De focus van de 1-daagse masterclass ligt op het versterken van kennis en bieden van nieuwe inzichten bij de realisatie van gedragsverandering en het versterken van accountability bij plegers van huiselijk geweld en dit vanuit een slachtoffergerichte benadering.

De masterclass gaat in op vragen zoals:

  • Wat is de primaire verantwoordelijkheid van je rol als professional?
  • Waarom de focus op ‘accountability’ bij plegers en wat betekent dat?
  • Hoe maak ik dit bespreekbaar en waarborg ik de veiligheid van slachtoffers?
  • Hoe realiseer ik een effectieve en langdurige gedragsverandering bij plegers?

Tijdens de masterclass wordt Henderson ondersteund door Pascale Franck en Bert Groen van de European Family Justice Center Alliance. Zij staan in voor de vertaling naar de Nederlandse en Belgische context.

Doelgroep

Professionals die werken met slachtoffers en plegers van huiselijk geweld. De masterclass staat open voor maatschappelijk werkers en therapeuten uit diverse settings en voor politiefunctionarissen, magistraten, criminologen en justitiemedewerkers.

Meer informatie

Lees voor meer informatie de brochure van de Masterclass in Antwerpen of neem neem contact op met info@efjca.eu.