10 september Psychotrauma bij kinderen en (jong)volwassenen

Activiteitendata
Eindhoven

Congres gericht op zowel hulpverlening als het onderwijs

In het ochtenddeel staan drie sprekers uit wetenschap en praktijk stil bij thema's die ten grondslag liggen aan psychotrauma: Hoe herken je psychotrauma bij jonge mensen en welke bruikbare theorieën zijn bekend om hier sensitief mee om te gaan? Is het verstandig om traumabehandeling te starten of dient de nadruk te liggen op het ombuigen van de context naar een veilige situatie voordat de behandeling start? En wat is de rol van school, de thuisomgeving en begeleiders / behandelaars daar dan in? Hoe ziet een EMDR-behandeling in de thuissituatie eruit? Wat weten we van intergenerationele overdracht van (chronisch) trauma en hoe kun je daar op inspelen vanuit hulpverlening en/of onderwijs?

In de middag zijn er twee praktijkgerichte deelsessierondes.

Meer informatie vindt u op de website van het congres.

Organisator: Euregionaal Congresburo.