02 november Veiligheid in coronatijd: hoe werk je goed samen met migrantenorganisaties?

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Online via teams

Gratis online bijeenkomst van Movisie voor gemeenten met een bijdrage van de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch.

De eerste maanden van de coronacrisis waarschuwden burgemeesters en sociaal professionals voor een toename van huiselijk geweldsincidenten doordat gezinnen noodgedwongen dichter op elkaar zaten. Migranten- en vluchtelingenorganisaties die met Movisie de Alliantie Verandering van Binnenuit vormen, zien dat het thuisblijven extra problematisch was voor kwetsbare gezinnen met een migratieachtergrond. Hoe bereik je als gemeente geïsoleerde gezinnen? Hoe signaleer je vroegtijdig onveilige situaties? En hoe werk je daarbij duurzaam samen met zelforganisaties?

Praktische kennis en uitwisseling

Tijdens deze online bijeenkomst ontvang je kennis en signalen vanuit gemeenschappen van mensen met een migratie- of vluchtelingenachtergrond. Ook biedt Movisie praktische kennis over de aanpak van huiselijk geweld en het bevorderen van veiligheid in gezinnen (in en na crisistijd) en hoe je daarbij goed samenwerkt met zelforganisaties. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek en je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en tips uit te wisselen.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en aanmelden via KIS: Veiligheid in coronatijd: hoe werk je goed samen met migrantenorganisaties?