21 mei Aan Eer Gerelateerd Geweld & Complexe familieverhoudingen

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Driebergen of online

Wil je echt weten het fijne weten van eergerelateerd geweld? Wil je je cliënten beter en effectiever begeleiden? Wil je het verschil kunnen maken? In de training gaan we in op familiebanden, huwelijken, echtscheiding en de positie van kinderen. De uitgangspunten zijn objectiviteit, wetenschap, kennis en empathie.

Grote kans dat dit nieuw terrein voor je is, al weet je ook dat eergerelateerd geweld in allerlei vakgebieden inmiddels een onderwerp van discussie is. Maar waar gaat het om? En hoe kun je als politiefunctionaris, maatschappelijk werker, advocaat, mediator of jeugdbeschermingsmedewerker bijdragen aan een eerlijke afweging?

Je leert o.a. signalen interpreteren, de juiste (kritische) vragen stellen, de betekenis van termen (wat is 'eer'?) en een gevaarsanalyse met oplossingen maken. Wat werkt in de praktijk en wat niet en waarom is dat zo? 

Module van 2 dagen op 21 en 28 mei 2021.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en aanmelden via MO-perspectief Aan eer gerelateerd geweld.