15 september Online congres - Uitbuitingsproblematiek

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Online

uitbuiting.Hoe signaleer je als professional die iemand risico loopt om uitgebuit te worden? Wat zijn de tekenen van uitbuiting die al aan de gang is? Hoe ga je het gesprek erover aan? Hoe voorkom je uitbuiting?

In de hulpverlening en het onderwijs kom je met regelmaat (jonge) mensen tegen die een verhoogd risico lopen dat anderen op de één of andere manier misbruik van ze maken. Niet zelden worden mensen met bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking, armoedeproblemen, een verslaving, psychische- of opvoedingsproblemen voor het karretje van anderen gespannen. Om drugs te dealen. Om voor veel te weinig geld werk te werken. Als huissloofje van een partner met slechte bedoelingen. Als 'katvanger' op wiens naam telefoonrekeningen en abonnementen worden afgesloten die nooit betaald worden. Als pion van radicale organisaties.

Financiële uitbuiting (soms ook door professionals) komt eveneens voor, net als seksuele uitbuiting.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en aanmelden via Congresburo Online congres - Uitbuitingsproblematiek.