03 november Complexe scheidingen

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Utrecht

Complexe scheidingen vragen heel wat van jou als hulpverlener. In deze cursus doe je inzicht op in de patronen en achtergronden van dit soort scheidingen en oefen je met de-escalerend handelen om de situatie voor de kinderen te verbeteren.

Daarnaast word je je bewust van je eigen houding, waarden, normen en eventuele ervaringen, en leer je die hanteren. Zo vergroot je je handelingsrepertoire en kun je meer betekenen voor kinderen en ouders die met deze problematiek te maken hebben.

De term vechtscheiding is beladen en roept ook bij professionals allerlei beelden op. Belangrijk is echter om elke (complexe) scheiding op zichzelf te blijven beoordelen. Adequaat kunnen handelen vraagt daarnaast onder andere om inzicht in patronen en achtergronden van complexe scheidingen en vaardigheid in de-escalerend handelen. Bewustzijn van jouw eigen houding, waarden, normen en eventuele ervaringen helpt bij het hanteren van tegenoverdracht.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en aanmelden via RINO groep Complexe scheidingen.