21 september Congres - Kindermishandeling bij baby’s, peuters en kleuters

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Jaarbeurs - Hallencomplex - Juliana Congreszalen - Utrecht

Kindermishandeling komt veelvuldig voor, ook op heel jonge leeftijd, bij baby’s, peuters en kleuters. Alle reden dus om je te verdiepen in de mogelijkheden om op het juiste moment op een goede manier te signaleren en te interveniëren.

Als gevolg van mishandeling en misbruik krijgen veel jonge kinderen niet de aandacht en verzorging die ze nodig hebben. Uit onderzoek blijkt dat er nog te veel kennis ontbreekt om goed te signaleren en adequate hulp te bieden. Bovendien ligt het aankaarten van een niet pluisgevoel bij een kwetsbaar jong kind heel gevoelig. Wat als je het mis hebt en ouders of anderen vals beschuldigt? En hoe bespreek je überhaupt een vermoeden op een goede manier met ouders én met jonge kinderen?

Het congres vindt plaats op 21 september in Utrecht, maar is ook online te volgen. 

Meer informatie

Meer informatie en aanmelden via Congresburo.