22 september Jaarlijks Congres - Externaliserend gedrag

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Jaarbeurs - Hallencomplex Juliana Congreszalen - Utrecht

Het congres over externaliserend gedrag staat tijdens deze eerste lustrumeditie in het teken van het professioneel omgaan met externaliserende gedragsproblematiek.

Externaliserend gedrag, zoals schelden, schoppen en slaan is geen op zichzelf staand verschijnsel. Het komt ergens vandaan. Emotionele problemen liggen vrijwel altijd ten grondslag aan gedrag dat door de omgeving als hinderlijk of zelfs bedreigend wordt ervaren. Erkenning voor die onderliggende emoties is van enorm belang voor het helpen van kinderen, jongeren en volwassenen die gedragsproblemen laten zien.

Tegelijkertijd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de omgeving niet onnodig lijdt onder het acting-out gedrag van de persoon in kwestie. Je zult dus iets moeten met de emoties van de persoon die externaliserend gedrag laat zien, maar eveneens het gedrag zélf begrenzen.

Op dit congres delen vooraanstaande experts uit wetenschap en praktijk hun inzichten en praktische adviezen ten aanzien van het omgaan met de gedragingen én emoties van kinderen en volwassenen met externaliserend gedrag. 

Het congres vindt plaats op 22 september in Utrecht, maar is ook online te volgen.

Meer informatie

Meer informatie en aanmelden via Congresburo.