Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

1 op de 4: Kindermishandeling, een publiek probleem

17-11-2017

Boekpresentatie

Eén op vier Nederlanders heeft ooit onder kindermishandeling geleden of doet dat nog steeds. In aanloop op de externe linkWeek tegen Kindermishandeling presenteert het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken het boek ‘1 op de 4 Kindermishandeling, een publiek probleem’.

De boekpresentatie is op 17 november. Het boek wordt in ontvangst genomen en van commentaar voorzien door:

  • de jongeren van externe linkTeam Kim;
  • Jeroen Olthof, wethouder in Zaandam en voorzitter van de Sociale Pijler van de G32;
  • Oetra Gopal, wethouder te Hoogezand-Sappemeer en lid van de VNG-commissie Gezondheid en welzijn.

Géén privéprobleem

Jaarlijks zijn er in ons land meer dan 118.000 kinderen slachtoffer van kindermishandeling of verwaarlozing. Eén op vier Nederlanders heeft er ooit onder geleden of doet dat nog steeds. De cijfers dalen niet. We staan als samenleving machteloos tegenover een van de meest schadelijke van alle misdaden. Dat heeft veel te maken met onze omgang met dit wicked problem. We beschouwen het al snel als privéprobleem, want met de opvoeding van andermans kinderen bemoei je je niet. We weten ook niet goed wat er aan te doen is en wie dat dan moet doen.

In het nieuwe jaarboek van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken onderzoeken de meest deskundige experts kindermishandeling als publiek probleem. Hoe kunnen we er wel wat tegen doen?

Met bijdragen van Sander van Arum, Hilde Bakker, Jurre van den Berg, Jan van Dam, Lia van Doorn, Sietske Dijkstra, Petri Embregts, Dana Feringa, Rien, Fraanje, Noud Frielink, Malou van Hintum, Mariëtte van den Hoven, Esmah Lahlah, Lilian Linders, Katinka Lünnemann, Hanan Nhass, Marijke Nijboer, Floor Peels, Lobke van Rijn, Jitske van der Sanden, Carlo Schuengel, Chris Sigaloff, Rutger Stafleu, Majone Steketee, Peter Vasterman, Caroline Vink, Jacques Wallage.

Meer informatie

Zie: externe linkMovisie.nl.
U kunt zich externe linkhier aanmelden voor de presentatie.

Datum: 17 november 2017
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Zaalverhuur7, Boothstraat, Utrecht
Kosten: gratis, aanmelden is wel nodig (zie 'meer informatie')
Organisator: Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken, Marcel Ham, m.ham@movisie.nl