Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

RelatieWijs

07-09-2017

Basistraining

Relatieproblemen komen veel voor. Vaak ontaarden deze in geweld. Van lichte vormen van grensoverschrijding tot zeer ernstige. Geweld in partnerrelaties is de meest voorkomende vorm van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Werk je in een sociaal wijkteam en heb je regelmatig een niet-pluisgevoel als je met (ex-)partners praat? Wil je ondersteuning hoe dit gevoel om te zetten in actie? Werk je bij Veilig Thuis en loop je aan tegen problemen met het inschatten van de ernst van het geweld? Krijg je vanuit een andere functie te maken met relatiegeweld en heb je behoefte aan ondersteuning voor je handelen?

De basistraining RelatieWijs - beoordelen en aanpakken van (ex-) partnergeweld, biedt concrete criteria en vaste richtlijnen om relationeel gedrag te toetsen en eenduidig te beoordelen. In teams wordt het ingezet om een objectief beoordelingskader te ontwikkelen, zodat collega’s een zelfde taal leren spreken als het gaat om deze complexe problematiek. De kern van RelatieWijs is zowel tijdig signaleren als het juist inschatten en bespreekbaar maken van relationeel (grensoverschrijdend) gedrag van (jong)volwassenen en hierop adequaat reageren.

Meer informatie

Je vindt meer informatie op de externe linkwebsite van Movisie.

Datum: 7 september 2017 (dag), 2 oktober 2017 (dagdeel), 28 november 2017 (dagdeel)
Tijd: zie de website onder 'meer informatie'
Locatie: Movisie, Utrecht
Kosten: € 950,00
Organisator: Movisie