Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Van een leven vol geweld naar een geweldig leven

21-12-2017

Congres

Geweld in afhankelijkheidsrelaties is dit de meest voorkomende vorm van geweld in onze samenleving. Het komt voor in alle fasen van de levensloop en de gevolgen ervan werken nog vele jaren en zelfs generaties door. Aan de hand van concrete voorbeelden zetten de organisatoren de deelnemers aan het denken over mogelijkheden om de weerbaarheid van professionals en dus hun handelingsbekwaamheid te vergroten.

Het congres vindt plaats op donderdag 21 december 2017. In de ochtend vertelt Ben Kokkeler, lector Digitalisering en Veiligheid, over geweld in afhankelijkheidsrelaties op het internet bij kinderen tot 12 jaar. Vervolgens laat Emile Kolthoff, lector Ondermijning, zien hoe in de wereld van de georganiseerde misdaad jongeren uit familierelaties worden losgeweekt en klaargestoomd voor een loopbaan in de criminaliteit. Anke van Dijke en Linda Terpstra van het expertise- en behandelcentrum Fier nemen de deelnemers mee naar de geweldervaringen van volwassenen. Tot slot staat Oscar Balkenende, expert bestrijding misbruik van ouderen, stil bij de kwetsbaarheid van deze groep.

Janine Janssen, lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties, gidst als dagvoorzitter de deelnemers door het programma. De hamvraag is: hoe komen we met hulp van de professional van een leven vol geweld naar een geweldig leven?

In de middag buigen professionals, studenten en docenten zich over de vraag of er nog andere mechanismen zijn om weerbaarheid te vergroten. Dit gebeurt aan de hand van concrete onderzoeksprojecten. Na de plenaire finale, waarin een aantal Avans-studenten een hoofdrol speelt, is er tijd om na te praten.

Meer informatie

externe linkAvans Hogeschool.

Datum: donderdag 21 december 2017
Tijd: 9.00 - 16.15 uur met aansluitend een kerstborrel
Kosten: gratis, aanmelden is wel noodzakelijk
Locatie: Avans Hogeschool, 's-Hertogenbosch
Organisator: Avans Hogeschool