Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Van trauma naar herstel

24-11-2017

Themadag

In de Week tegen Kindermishandeling organiseren de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid (voorheen Stichting Geheim Geweld) en GGD Haaglanden op vrijdag 24 november 2017 voor lotgenoten én professionals de themadag ‘Van trauma naar herstel’.

Van trauma naar herstel

De ervaring leert dat het helpt om eigen ervaringen te bespreken met lotgenoten, ervaringsdeskundigen en professionals. Wie als kind te maken heeft gehad met lichamelijke of geestelijke mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik weet hoeveel invloed dit heeft op de rest van je leven. Het ontbreken van veiligheid, geborgenheid en liefde heeft plaats gemaakt voor een jarenlange zoektocht naar verwerking, erkenning en acceptatie.

Tijdens deze themadag zullen enkele sprekers en (ervarings) deskundigen het woord voeren. Daarnaast kan er onder begeleiding van experts uit het werkveld deel worden genomen aan discussietafels met subthema’s als schuld en schaamte, familie en relaties. Ook onderwerpen als hulpverlening en lotgenotencontact komen aan bod.

Sprekers zijn o.a. Dr. Sietske Dijkstra, psycholoog, onderzoeker en eigenaar Bureau Dijkstra, oud lector huiselijk geweld en hulpverlening in de keten bij Hogeschool Avans en Dr. Wilma Boevink, senior wetenschappelijke medewerker, vice voorzitter Vereniging voor Ervaringsdeskundigen.

Doelgroep

Lotgenoten en professionals/organisaties.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via externe linkdit formulier.

Datum: 24 november 2017
Tijd: 9.30 - 17.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
Locatie: Hilton Hotel, Den Haag
Kosten; €50,- voor lotgenoten, € 100,- voor professionals/organisaties
Organisatoren: Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid en GGD Haaglanden m.m.v. Gemeente Den Haag, Fonds Slachtofferhulp, Hilton Hotel en Hameeda Lakho Training & Coaching en Advies.