Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Het Hel-d-en van seksueel misbruik Awards Gala

11-10-2018

Een feestelijk Gala - voor lotgenoten, ervaringsdeskundigen

De woorden feestelijk en seksueel misbruik worden niet vaak in één zin gebruikt. Het lijkt bijna tegennatuurlijk. Toch is er als je goed kijkt heel wat te vieren. Want succesvol helen van seksueel misbruik is mogelijk, Je kunt een gelukkig leven opbouwen na seksueel misbruik. Maar om dat te bereiken heb je wel heldenmoed nodig.

De Helden

Heldenmoed betekent dat je de angst niet ontkent, maar er ook niet voor wegloopt. Het betekent in het geval van seksueel misbruik dat je jouw grootste angsten, jouw grootste trauma’s, aankijkt en gaat helen. Dat kun je niet alleen. Je hebt mensen nodig die je helpen en inspireren. Mensen die je ondersteunen. Mensen die in jou geloven. Helden die jou laten zien dat het niet hopeloos is. Dat er ook in jou een held(in) schuilt.

Successen moet je vieren

Wanneer je iets moeilijks doet, is het soms lastig om de moed erin te houden. Als de weg oneindig lijkt en je dreigt de moed te verliezen, dan helpt het om anderen te hebben aan wie jij je kunt optrekken. Helden die een vergelijkbaar pad hebben gelopen. Die met hun verhaal jou kunnen inspireren. Die verhalen hebben de organisatoren verzameld.

De heldengalerij

Er staan 36 helden in de heldengalerij. Als jij een hobbel op je weg tegenkomt, dan kun je hun verhaal lezen en daar tips uit halen en moed uit putten. Slachtoffers, hulpverleners, partners en anderen, allemaal gewone mensen, die net als jij op enige manier met seksueel misbruik te maken hebben gehad.

Het Helden Awards Gala

Om meer bekendheid te geven aan al die helden wordt het ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards Gala’ georganiseerd. Met muziek en andere optredens, met de uitreiking van de Helden Awards. Alle helden zijn van harte uitgenodigd om het feest mee te maken. En jij? Jij bent ook een held. Je bent van harte welkom! Zodat de wereld gaat zien dat helen kán!

Meer informatie, bron

Je vindt meer informatie op de externe linkwebsite van Hulpverlening na seksueel misbruik.

Datum: 11 oktober 2018
Kosten: 5,-
Organisator: Helen na seksueel misbruik