Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Huiselijk geweld

22-11-2018

Jaarcongres

Tijdens het plenaire programma van deze dag komen vier sprekers aan het woord:

  • Burgemeester van Den Haag Pauline Krikke verzorgt de inleiding waarbij zij aangeeft dat bij huiselijk geweld vaker en sneller een huisverbod moet worden opgelegd. Dit is een goed middel om de situatie, in ieder geval voor een tijdje, te bevriezen. De dagvoorzitter Karel van Duijvenbooden (Veiligheidshuis Regio Utrecht) gaat met haar dieper in op een aantal vragen hieromtrent.
  • Prof. Dr. Elise van de Putte gaat in op de (on)zin van screening op kindermishandeling in de spoedeisende medische zorg. Moeten we stoppen met de screening of kunnen we deze anders inrichten? Tijdens deze lezing wordt u meegenomen in deze lastige afweging.
  • Drs. YaĆ«l Meijer gaat in op de hulp aan het jonge kind dat opgroeit in stress en geweld. Waar kijkt u naar en wat doet u als professional voor jonge kinderen (0-6 jaar) die vaak slecht herkenbaar klachtgedrag laten zien
  • Hulpverleners zien in hun praktijk de kinderen van toen weer terug als ouders. Wat is er misgegaan? Hoe komt het dat we de cirkel van intergenerationele overdracht zo moeilijk kunnen doorbreken? Hoe kunnen we deze kinderen beschermen en voorkomen dat zij later dit patroon herhalen? Prof. Dr. Majone Steketee vertelt u hier meer over.

Daarnaast zijn er verschillende deelsessies.

Meer informatie

U vindt meer informatie op de externe linkwebsite van het congres.

Datum: 22 november 2018
Tijd: 09.00 - 17.00 uur
Locatie: De Reehorst, Ede
Kosten: zie de website onder 'meer informatie'
Organisator: Logacom