Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Persoonlijkheidsproblematiek: impulsen en emoties

19-04-2018

Congres

Het congres over persoonlijkheidsproblematiek staat dit jaar in het teken van impulsen en emoties.

Mensen met een persoonlijkheidsstoornis hebben vaak moeite met het controleren van hun impulsen en emoties. Dat is met name het geval bij mensen die een borderline-, theatrale-, antisociale- of narcistische persoonlijkheidsstoornis hebben: de zogeheten "cluster B" persoonlijkheidsstoornissen.

Zij zijn vaak impulsief. Hun emotionele en sociale problematiek kan dramatische vormen aannemen hetgeen zich kan uiten in onverantwoordelijk, asociaal- en agressief gedrag met alle nare gevolgen dan dien. Emotieregulatie, het onderhouden van relaties en het voorkomen van depressie zijn bekende sleutelwoorden in de behandeling en begeleiding van deze doelgroep.

Hoe ga je een positieve werkrelatie aan met mensen die moeite hebben met het aangaan van relaties? Met mensen die door emotionele pieken en dalen vaak afspraken missen? Of zelfs manipulatief zijn?
En als het je lukt om een werkrelatie aan te gaan: hoe ondersteun je deze mensen in het mentaliseren? Hoe help je hen om hun emoties onder controle te krijgen en met de gevolgen van impulsieve acties om te gaan? Hoe ondersteun je hun gezinsleden en verdere sociale netwerk? Wat als ze naast een persoonlijkheidsstoornis ook nog licht verstandelijk beperkt zijn?

Doelgroep

Behandelaars of begeleiders in bijvoorbeeld de GGz, jeugdzorg of LVB-zorg.

Meer informatie

Je vindt meer informatie op de externe linkwebsite van Euregionaal Congresburo.

Datum: 19 april 2018
Tijd: 10:00 uur - 16:30 uur
Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
Kosten: zie de website onder 'meer informatie'
Organisator: Euregionaal Congresburo