Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Trauma Sensitive Yoga

11-10-2018

Themabijeenkomst

Hoe kan Trauma Sensitive Yoga (TCTSY) herstel na enkelvoudig of complex trauma ondersteunen?

Yoga is goed voor je, maar niet elke vorm van yoga is geschikt voor mensen met een PTSS of andere gevolgen van psychotrauma. Trauma sensitive yoga is ontwikkeld aan het Trauma-Institute at Justice Resource Institute (JRI) te Massachusetts door David Emerson en Bessel van der Kolk. Het is een evidence based behandelmethode o.a. voor vrouwen met chronische behandelingsresistente PTSS (van der Kolk et al., 2014).

Esther van de Sande is psychotherapeut, EMDR therapeut, yoga docent, tctsy-trainer en supervisor en oprichter van Trauma Sensitive Yoga Nederland. Zij heeft haar kennis over dit onderwerp opgedaan in de VS en gaf jarenlang les en begeleiding in Australië. Zij wil deelnemers graag kennis laten maken met deze vorm van yoga, uitleggen hoe en waarom het werkt en laten zien wat de voordelen kunnen zijn voor cliënten die kampen met de gevolgen van een eenmalige verkrachting of langdurig misbruik.

Meer informatie

Je vindt meer informatie op de externe linkwebsite van het Steunpunt Seksueel Geweld van GGD Amsterdam. Inschrijving is mogelijk tot 4 oktober.

Datum: 11 oktober 2018
Tijd: 15.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur, napraten met borrel)
Locatie: GGD Amsterdam, Amsterdam
Kosten: 15 euro
Organisator: Steunpunt Seksueel Geweld, GGD Amsterdam