Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Werken met het Vlaggensysteem bij kinderen en jongeren met een (verstandelijke) beperking

27-09-2018

Training

Kinderen en jongeren met een (verstandelijke) beperking zijn extra kwetsbaar in hun seksuele ontwikkeling. Zij lopen een hoger risico als het gaat om seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Tegelijk blijkt het voor veel ouders en professionals moeilijk om deze kinderen en jongeren voorlichting en ondersteuning te bieden bij hun seksuele ontwikkeling. Juist voor deze doelgroep is dit er belangrijk.

Buiten de Lijnen (2016) biedt extra handvatten voor het toepassen van het Vlaggensysteem voor kinderen en jongeren met een bijzondere behoefte. In deze verdiepingsmodule staat het gebruik van het Vlaggensysteem bij kinderen en jongeren met een (verstandelijke) beperking centraal.

Doelgroep

  • Praktijkwerkers/professionals uit het veld die met specifieke doelgroepen en/of aandachtsgebieden werken en deze verdieping van het Vlaggensysteem in hun werk willen toepassen.
  • Trainers, die de Train-de-trainer Vlaggensysteem gevolgd hebben en een inhoudelijke verdiepingsslag willen maken. Zij kunnen de nieuwe informatie gebruiken in de basistrainingen.

Meer informatie

U vindt meer informatie en deelnemersvoorwaarden op de externe linkwebsite van het Vlaggensysteem.

Datum: 27 september 2018
Tijd: 10.00 uur tot 16.30 uur
Locatie: Movisie, Utrecht
Kosten: € 650,-
Organisator: Movisie