Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

And Still I RISE Weekend

Voor vrouwen die als kind seksueel zijn mishandeld

Dit weekend is bedoeld voor vrouwen die als kind seksueel mishandeld zijn. Voor hen die de ontwikkeling in het eigen unieke herstelproces (weer) op gang willen brengen.

In het weekend staat (h)erkenning van je traumatische ervaringen als gevolg van seksuele kindermishandeling centraal. Als ingang nemen de organisatoren het lichaam. Daarin liggen je traumatische ervaringen als herinneringen opgeslagen. Deze zijn vaak moeilijk onder woorden te brengen.
Door met je aandacht naar je lichaam te gaan, kun je het traumaverhaal dat je lichaam vertelt beter leren waarnemen, (h)erkennen en vertrouwen.

In een laagdrempelige en veilige omgeving worden je afwisselende lichaamsgerichte therapeutische werkvormen – o.a. lichaams- en systemisch werk, innerlijk kind- en krachtwerk alsook spelen en bewegen met creatieve materialen – aangeboden. Zo kun je onderzoeken welke werkvormen je aanspreken en welke niet.

Na aanmelding nemen de begeleidsters contact met je op om een afspraak te maken voor een eerste kennismaking via Skype of telefoon. Deze kennismaking is bedoeld om wensen en verwachtingen op elkaar af te stemmen.

Het is ook van belang dat de begeleidsters een idee kunnen vormen van waar je nu ongeveer bent in je herstelproces. Zij willen samen met je nagaan of deelname aan het weekend in deze fase wel of niet van meerwaarde voor je kan zijn. Zij vinden het namelijk belangrijk dat dit weekend voor jou op het juiste moment komt.

Meer informatie en aanmelden

Je vindt meer informatie op de externe linkwebsite van Stichting RISE.

Datum: 22 - 24 maart
Locatie: De Glind
Kosten: zie de externe linkwebsite van Stichting RISE
Organisator: Stichting RISE