Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Conflictscheidingen

13-06-2019

Jaarlijks congres

Het congres over conflictscheidingen van Euregionaal Congresburo staat dit keer in het teken van werken met ex-partners en hun kinderen.

Een scheiding is een pijnlijke aangelegenheid voor alle betrokkenen. Soms wordt een scheiding als een eindpunt van de vorige relatie gezien en als de start van iets nieuws. Maar wanneer er kinderen in het spel zijn, dan is de werkelijkheid anders. Je moet dan op de één of andere manier toch met elkaar de afstemming kunnen zoeken over die dingen die de kinderen aangaan. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. In het belang van kinderen én ex-partners is het daarom belangrijk dat je als hulpverlener middelen in handen hebt om ex- partners te ondersteunen om in onderlinge afstemming hun ouderschap voort te zetten na de scheiding.

Maar welke instrumenten heb je dan precies nodig? Hoe voorkom je een gevoel van machteloosheid of handelingsverlegenheid? Met welke juridische aspecten moet je rekening houden? Hoe coach je ex-koppels waarvan één van de partners een borderline persoonlijkheidsstoornis heeft? Of autisme? Hoe kun je technieken uit family mediation inzetten om tot een gedragen ouderschapsplan te komen? Hoe analyseer je een escalerende scheidingssituatie en hoe kun je daarin interveniëren?

Meer informatie

Je vindt meer informatie op de externe linkwebsite van Euregionaal Congresburo.

Datum: 13 juni 2019
Tijd: 10.00 - 16.30 uur
Locatie: Jaarbeurs (Hallencomplex), Utrecht
Kosten: zie de website onder 'meer informatie'
Organisator: Euregionaal Congresburo