Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Jonge plegers

16-05-2019

Bijeenkomst

Hoe kunnen jonge plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag geholpen worden? Erik Lagendijk is GZ-psycholoog, gedrags- en systeemtherapeut. Hij heeft jarenlange ervaring in de behandeling van minderjarige plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij de Waag Nederland. In deze interactieve presentatie zal hij meer vertellen over deze groep jeugdigen, de diagnostiek, de risicotaxatie en de behandeling van jonge plegers en hun families.

Professionals die te maken krijgen met jongeren die seksueel grensoverschrijdend vertonen, slachtoffers en/of gezinnen waarin dit heeft plaatsgevonden, stuiten vaak op dilemma’s en vooroordelen. Kwesties als; ‘wel of geen aangifte doen’ of ‘is aanmelden voor behandeling een goed alternatief’ zullen worden besproken. Ook bespreekt hij hoe een behandeling bij de Waag er uitziet en wat de meerwaarde kan zijn van het betrekken van gezinsrelaties. Belangrijk is natuurlijk ook hoe een aanmelding gedaan kan worden.

Doelgroep

Deze lezing is geschikt voor professionals die werken met jongeren die over de grens zijn gegaan met hun handelen. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de gezinnen van deze groep jongeren en de impact die dergelijk gedrag op de gezinsleden heeft. Erik zal proberen de belevingswereld van jonge plegers begrijpelijker te maken. Zo kunnen in de toekomst andere en betere beslissingen gemaakt worden over wat wel en niet te doen in situaties waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft plaatsgevonden.

Meer informatie

Je vindt meer informatie op de externe linkwebsite van GGD Amsterdam, Steunpunt Seksueel Geweld.
Inschrijven kan tot 8 mei via ssga@ggd.amsterdam.nl.

Datum: 16 mei 2018
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Locatie: Stadstimmertuin, Amsterdam
Kosten: 15 euro
Organisator: het Steunpunt Seksueel Geweld van de GGD Amsterdam