Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Platform Eer en Vrijheid

21-03-2019

Netwerkbijeenkomst

Deze uitgestelde netwerkbijeenkomst (oorspronkelijk gepland op 13 december 2018) van het Platform Eer en Vrijheid vindt plaats in Den Haag. De bijeenkomst is vooral voor organisaties in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg, maar ook van daarbuiten zijn belangstellenden welkom!

Programma

Met een aantal sleutelfiguren en medewerkers van organisaties uit de regio Haaglanden hebben we eerst ideeën verzameld. Zij kwamen van St. MOOI, Stichting Yasmin, Stichting Dalmar, Ethiopië -IDIR, Stichting PEP, Voice of Afghan Women, VluchtelingenWerk Rijswijk en Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating. Daar hebben we dit boeiende en actuele programma van gemaakt.

Zo vertelt Fayza oum’ Hamed haar verhaal. Zij is schrijfster van “De uitverkorene. Een importbruid acht jaar opgesloten in Nederland”. Daarna komen in de workshops actuele thema’s aan bod. Daarin is ook ruimte om ervaring en kennis te delen met elkaar.

Een aantal elementen zijn voor de vaste bezoekers van het Platform vertrouwd:

  • Naima Azough is de prettige en betrokken dagvoorzitter.
  • Kort nieuws uit Den Haag van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
  • Na het plenaire deel zijn er interactieve workshops.
  • Tussendoor en na afloop is er ruimte voor ontmoeting. Het volledige programma lees je op de volgende pagina’s.

Voor wie? Professionals en vrijwilligers uit lokale, regionale of landelijke (zelf)organisaties voor migranten, (migranten-)vrouwen, instellingen voor opvang, hulp en bescherming van slachtoffers van huiselijk geweld. Ook beleidsprofessionals, onderzoekers en andere geïnteresseerden zijn welkom!

Datum en tijdstip

Donderdag 21 maart 2019 van 13.00 (exclusief lunch) tot 17.30 uur.

Locatie

externe linkStudent Hotel Bazaar of Ideas, Hoefkade 9 in Den Haag

Aanmelden

Aanmelden kan via externe linkdeze link.