Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Trauma’s herkennen bij (vluchtelingen)kinderen

28-03-2019

Congres

Traumatische ervaringen laten, vooral bij kinderen en (jong)volwassenen, littekens achter. Hierbij gaat het om zowel psychologische als fysieke gevolgen. Het in staat stellen van een cliënt, patiënt of leerling om een trauma te verwerken is dus van groot belang. Wanneer een verwerkingsproces niet goed verloopt of stagneert, kan zich een PTSS ontwikkelen.

Dit congres heeft als doel deelnemers kennis over de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van traumaverwerking bij te brengen. Resultaten uit verschillende onderzoeken worden vertaald naar de dagelijkse praktijk waar professionals mee te maken hebben. Wat kunnen professoinals doen om het verschil te maken?

Doelgroep

Professionals die werken met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een trauma. Professies die hiertoe behoren zijn jeugdartsen, GGD-artsen, jeugdbeschermers, jeugdzorgwerkers, docenten, sociotherapeuten, (kinder- en jeugd)psychiaters, SPV’ers, therapeuten, gz-psychologen, (kinder- en jeugd)psychologen, orthopedagogen, eerstelijnspsychologen, ergotherapeuten en gezinscoaches.

Meer informatie

U vindt meer informatie op de externe linkwebsite van het congres.

Datum: 28 maart 2019
Tijd: 09.00 - 16.15 uur
Locatie: Aristo, Amsterdam
Kosten: 295 euro
Organisator: SWP en Logacom