Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Werken met het Vlaggensysteem

10-09-2019

Basistraining

Wanneer gaat gezond seksueel experimenteergedrag over in licht of zelfs zwaar grensoverschrijdend gedrag? Hoe reageer je op seksueel gedrag van kinderen en jongeren? En hoe leer je ze wat wel en niet oké seksueel gedrag is? Het Vlaggensysteem is een succesvolle methodiek om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te duiden en er adequaat op te reageren. In de basistraining Werken met het Vlaggensysteem leer je het Vlaggensysteem toe te passen.

Kinderen en jongeren komen veel in aanraking met seksualiteit. Op internet, via vrienden en op school. Via televisieprogramma’s, reclames en tijdschriften worden zij dagelijks geconfronteerd met geseksualiseerde beelden. Nieuw zijn de mogelijkheden die sociale media met zich mee brengt. De ontwikkelingen gaan zo snel dat ouders, hulpverleners en professionele opvoeders zich afvragen: Wat is seksueel gezond gedrag?

In deze training kijken we met hulp van de methodiek van het Vlaggensysteem hoe je om kunt gaan met seksueel experimenteer- of grensoverschrijdend gedrag van kinderen en jongeren.

Doelgroep

(Professionele) opvoeders, preventiewerkers, docenten, jongerenwerkers, hulpverleners, opsporingsambtenaren en jeugdadvocaten.

Meer informatie

Je vindt meer informatie op de externe linkwebsite van Movisie.

Datum: 10 september 2019
Locatie: Movisie, Utrecht
Organisator: Movisie