Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Bouwstenen voor de aanpak van huiselijk geweld: handreiking VNG

31-03-2007
Deze publicatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is een vervolg op de brochure Aanpak huiselijk geweld (2003) en de handreiking Aanpak huiselijk geweld, 55 vragen over de rol van de gemeente die in 2004 is uitgekomen.

Deze handreiking biedt praktische informatie en voorbeelden voor de ontwikkeling en implementatie van een (eigen) aanpak van huiselijk geweld. Deze handreiking is bedoeld ter ondersteuning van gemeenten die huiselijk geweldbeleid willen ontwikkelen en voor gemeenten die dat beleid willen borgen. De handreiking is bestemd voor grote, middelgrote en kleine gemeenten. Op sommige punten richt de handreiking zich in het bijzonder tot de kleine en middelgrote gemeenten.

De aangeboden "bouwstenen" zijn de losse elementen die op verschillende manieren gestapeld en met elkaar verbonden kunnen worden en die in verschillende volgorden gelegd kunnen worden. De "bouwstenen" bieden gemeenten de mogelijkheid om onderdelen van een aanpak van huiselijk geweld op een eigen manier in te vullen, maar bieden tegelijkertijd de mogelijkheid om een complete aanpak vorm te geven.

pdf bestandVolledige tekst Bouwstenen voor de aanpak van huiselijk geweld: handreiking VNG (pdf, 2 MB)