Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Opvangatlas.nl helpt mensen in een maatschappelijk kwetsbare of onveilige situatie bij het vinden van passende opvang, hulp en ondersteuning

SlachtofferWijzer helpt je de weg te vinden naar relevante hulp nadat je slachtoffer bent geworden van (seksueel) geweld, een ongeval, medische fout of diefstal.

Telefonische hulpdiensten

externe linkMIND Korrelatie
Telefoon 0900-1450 (15 cpm)
(ma t/m vr 9:00 - 18:00 )
E-Mail: vraag@korrelatie.nl
Chat: Chathulpverlening
(ma t/m vr 9:00 - 17:30)

externe linkDe Luisterlijn.
Dag en nacht tijd voor een gesprek. Landelijk telefoonnummer: 0900 0767

Slachtofferhulp

externe linkSlachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf of ongeluk. Biedt praktische en juridische adviezen en emotionele steun.

Lotgenoten

externe linkStichting Zijweg
voor vrouwen én kinderen die te maken hebben met (ex)partnergeweld  (huiselijk geweld, stalking).

Organisaties

Via Voor wie hulp zoekt kunt een hulpverlenende organisatie bij u in de buurt vinden. U kunt zoeken per provincie of uw postcode opgeven om een overzicht te krijgen.

Professionals

De Advies en Steunpunten Huiselijk Geweld (ASHG), Advies- en Meldpunten Kindermishandeling (AMK) en meldpunten ouderenmishandeling spelen een centrale rol in de aanpak. Naast de adresgegevens wordt ook een overzicht van hun activiteiten gegeven.

Koepels voor opvang en hulporganisaties en de expertisecentra ondersteunen de lokale instellingen en de uitvoerenden bij de aanpak van huiselijk geweld.
Voor andere betrokken organisatie zie ook: Beleid