Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Meer weten?

Contactpersoon Movisie
Hilde BakkerBent u slachtoffer van geweld of belt u als particulier i.v.m. een slachtoffer: neem dan contact op met Veilig Thuis op: 0800-2000 (gratis en 24/7 bereikbaar).

E-mail
hilde.bakker@movisie.nl

Telefoon
030 – 789 20 81

Eergerelateerd geweld

HEG vrouwennetwerken

22-09-2011

Banner aan de goede kant van de eer

HEG staat voor Huiselijk en Eergerelateerd Geweld. Sedert 2005 zijn er vier HEG vrouwennetwerken opgericht in Arnhem, Deventer, Almelo en Enschede. Deze netwerken hebben de ambitie om een bijdrage te leveren aan de emancipatie van vrouwen, het bespreekbaar maken van eergerelateerd geweld met hun achterban en migrantenorganisaties, het streven naar verduurzaming van de aanpak van eergerelateerd geweld en het leveren van een bijdrage aan de samenwerking met de voor hen relevante instellingen.

De HEG netwerken voeren verschillende activiteiten uit (voorlichtingsbijeenkomsten, handtekeningenacties en het geven van trainingen/workshops). Zij zijn vanaf eind 2006 ondersteund en gefaciliteerd door STO en sinds september 2010 door FORUM, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken.

Download brochure: pdf bestandDe kracht van de HEG-netwerken Vrouwen tegen huiselijk en eergerelateerd geweld (pdf, 1,6 MB). (Forum, juni 2011)


HEG vrouwennetwerken
Contact via FORUM
Paul Groenestein
E p.groenestein@forum.nl
T 030 297 43 21