Stripboek over vrouwen die geweld is aangedaan

Stichting In Lijn heeft onlangs het stripbroek Verhalen van vrouwen gepresenteerd. Het is een bundeling van 16 beeldverhalen van vrouwen die geweld is aangedaan. Aan de publicatie werkten in totaal 10 tekenaars mee.

In verschillende tekenstijlen kaarten zij in stripvorm onderwerpen als huiselijk geweld, incest en huwelijkse gevangenschap aan. De verhalen zijn tot stand gekomen in overleg met organisaties voor vrouwen die te maken hebben gehad met (seksueel) geweld, zoals Stichting Femina en Femmes for Freedom.

Twee verhalen

"Ik heb eerst een aantal thema’s bij elkaar gezocht en heb toen relevante stichtingen benaderd om te vragen met welke problemen deze vrouwen te maken krijgen", vertelt Stijn Schenk van stichting In Lijn in een interview met De Volkskrant. "Daarna heb ik de tekenaars gevraagd om twee verhalen te maken. Eén verhaal over hoe het is om naar buiten te treden en te breken met je verleden, en één verhaal over wat er daarna gebeurd is."

Daders

Achterin het boek staat het hoofdstuk Portretten van daders, waarin een beeld wordt geschetst van de plegers van seksueel geweld.

Het project is mede mogelijk gemaakt door het bank Giro Loterij Fonds.