Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Meer weten?

Contactpersoon Movisie
Oka StormsBent u slachtoffer van geweld of belt u als particulier i.v.m. een slachtoffer: neem dan contact op met Veilig Thuis op: 0800-2000 (gratis en 24/7 bereikbaar).

E-mail
o.storms@movisie.nl

Telefoon
030 – 789 21 68

Huwelijksdwang en achterlating

Your Right 2Choose!: verhalen en track voor jongeren

09-10-2017

MOVISIE voerde tot 2015 de campagne Your Right 2Choose! over vrije partnerkeuze, gearrangeerde en gedwongen huwelijken. Deze campagne is inmiddels afgesloten. De campagne richtte zich op jongeren, ouders en hun sociale omgeving. Het doel was om bewustwording over vrije partnerkeuze bij jongeren en hun ouders te bevorderen, empowerment te stimuleren en handelingsperspectieven bij huwelijksdwang aan te bieden.

Verhalen

Tijdens de campagne zijn verschillende verhalen verzameld van jongeren die zelf met een gearrangeerd of gedwongen huwelijk te maken hadden. De verzamelde verhalen zijn hier terug te lezen.

Ook zijn er verschillende youtube filmpjes gemaakt met verhalen van bekende en minder bekende Nederlanders.

Track

Voor een wedstrijd in het kader van de campagne Your Right 2Choose! nodigde Kleine Viezerik jongeren uit een couplet te schrijven en de track samen met hem compleet te maken. De winnaar van deze actie in samenwerking met FunX is uiteindelijk Yftach Singodikromo geworden.


Campagne Your Right 2Choose!

De campagne Your Right 2Choose! is al een aantal jaren geleden gestopt. De belangrijkste boodschap richting professionals / vertrouwenspersonen blijft dat zij bij mogelijke vermoedens van huwelijksdwang en achterlating of andere mogelijke eerkwesties niet direct zelf interveniëren of met ouders in gesprek gaan, maar eerst advies vragen bij Veilig Thuis.

Voor jongeren is er de website www.trouwentegenjewil.nl van de Rijksoverheid.