Prinses Beatrix opent Veilige Veste Capelle aan den IJssel

Prinses Beatrix woont vanmiddag de officiële opening bij van de Veilige Veste bij in Capelle aan den IJssel. Het is een plek waar kwetsbare kinderen en jongeren die slachtoffer zijn van geweld in afhankelijkheidsrelaties, veilig kunnen wonen. Het is de tweede Veilige Veste van zorgorganisatie Fier. 

Fier is een landelijk expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. 

De Veilige Veste biedt een veilig onderkomen voor jonge slachtoffers die te maken hebben met geweld in afhankelijkheidsrelaties, zoals huiselijk geweld, eergerelateerd geweld, mensenhandel of seksueel misbruik. Zij krijgen de hulp en behandeling die zij nodig hebben, zonder zich te hoeven verstoppen. Doel is het bieden van een veilige en beschermde omgeving waarin duurzaam wordt gewerkt aan een toekomst zonder geweld.

In samenwerking met de gemeente, fondsen, bedrijven en organisaties is een leegstaand kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel getransformeerd naar een gebouw met woon- en werkfunctie. Er is een verdieping voor jongeren en een verdieping waar moeders met kinderen opgevangen worden. Op de begane grond bevinden zich de speelhoek en de bakkerij, tevens leerwerkbedrijf voor de cliënten. Ook het Centrum tegen Kinderhandel Mensenhandel (CKM) - dat onderdeel is van Fier - heeft intrek genomen in de Veilige Veste.

Prinses Beatrix woont het openingsprogramma bij. Vervolgens krijgt de Prinses een rondleiding door het gebouw en spreekt zij met bewoners en betrokkenen over de Veilige Veste.