Blokhuis opent expositie WIJ... doorbreken de cirkel van geweld

Met een online boodschap van staatssecretaris Blokhuis is de expositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld vandaag in Rotterdam van start gegaan. Op het Kruisplein zijn 29 portretten te zien die duidelijk maken dat de vaak vicieuze cirkel van geweld doorbroken kan worden.

De landelijke rondreizende tentoonstelling WIJ...doorbreken de cirkel van geweld verlaagt de drempel om huiselijk geweld en kindermishandeling te bespreken en helpt mee om het uit de taboesfeer te halen.

“De portretten zijn inspirerend voor ons allemaal. Ze stimuleren ons om huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar te maken. Zonder vooroordelen. Als we dat doen, kunnen we allemaal helpen het geweld te stoppen”, aldus Paul Blokhuis.

De buitenexpositie is niet alleen fysiek in Rotterdam te zien, maar ook online op Stichtingopenmind.nl. Daar vind je een online magazine, podcasts en een korte film. De komende maanden zal de expositie door het land reizen en o.a. ook plaatsen als Breda, Arnhem, Groningen, Alkmaar en de regio Twente aandoen. Blokhuis roept in zijn boodschap alle gemeenten in het land op om ruimte te bieden aan deze belangrijke expositie.

Bekijk de videoboodschap van staatsecretaris Blokhuis op Vng.nl.