Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Over dit overzicht

Gemeenten hebben voor de invulling van hun centrale rol bij de aanpak van huiselijk geweld behoefte aan regiospecifieke informatie.

Jaarverslag & maatschappelijk kwaliteitsjaarverslag Fier

03-04-2017

Overzicht van werkzaamheden en ontwikkelingen in 2016

Enkele hoogtepunten uit het jaarverslag:

  • De ontwikkeling van een ‘infant mental health’ aanpak, speciaal voor kinderen in geweldssituaties en hun ouders: geestelijke gezondheidszorg voor de allerkleinsten, met aandacht voor de schadelijke gevolgen van geweld bij jonge kinderen. In samenwerking met specialisten op dit terrein en met Kompaan en De Bocht.
  • Fier is in 2016 vaste beneficiënt geworden van de Nationale Postcode Loterij, die Fier (Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM)) de komende vijf jaar gaat steunen in de strijd tegen mensenhandel.
  • Met WATCH Nederland gaan mannen aangepakt worden die betalen voor seks met minderjarigen (‘De vraag kapot maken’).
  • Nieuwe strategische allianties zijn aangegaan, zoals de Coalitie tegen Seksuele Uitbuiting van kinderen en jongeren onder de 23 jaar: een samenwerkingsverband van het CKM, Terre des Hommes en DCI/Ecpat.
  • Ook verkent Fier de mogelijkheden van samenwerking met Alliansa, een samenwerkingsverband van 16 organisaties die de krachten gebundeld hebben om huiselijk geweld en kindermishandeling aan te pakken op Curaçao. Daarnaast wordt ondersteuning geboden bij het opzetten van een Centrum Seksueel Geweld op Curaçao.

Bevat Infographics.

Download het jaarverslag

pdf-bestandJaarverslag & maatschappelijk kwaliteitsjaarverslag Fier (pdf-bestand, 9,04 MB, via fier.nl)