Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

e-Academy The Next Page: digitaal opleidingsprogramma kindermishandeling

Op 26 maart 2009 is de e-Academy The Next Page, een nieuwe edigitale leeromgeving die professionals opleidt in het signaleren en aanpakken van kindermishandeling van start gegaan.
De"opening" werd verricht door minister Rouvoet tijdens het ochtendprogramma van het congres ‘Kindermishandeling aanpakken is weerstanden overwinnen’ in het AMC Amsterdam.

The Next Page is een particulier initiatief. Op non-profit basis biedt deze leeromgeving professionals als artsen en leerkrachten digitale lesmodulen over het aanpakken van kindermishandeling. Hiermee kunnen zij zich, in een kort tijdsbestek en op ieder gewenst moment, actuele en toepasbare kennis over kindermishandeling, eigen maken.

De leeromgeving bevat per beroepsgroep een unieke bundeling van de expertise en ervaring die in ons land aanwezig is over het aanpakken van kindermishandeling. Hiervoor is intensief samengewerkt met het ministerie voor Jeugd en Gezin, kennisinstituten als het Nederlands Jeugdinstituut en deskundigen uit de praktijk. Voor The Next Page zijn innovatieve digitale werkvormen ontwikkeld. Naast intensieve ennisoverdracht kunnen cursisten interactief reflecteren op hun werkpraktijk.
De modulen worden voor 10 euro ter beschikking gesteld. Dit is mogelijk doordat de ontwikkelingskosten een gift zijn van de initiatiefnemer, Augeo Foundation.

Alle Spoedeisende hulpposten in de provincie Utrecht starten met het volgen van de e-module ‘Signaleren Kindermishandeling’.
Het Wilhelmina Kinderziekenhuis onderzoekt het leereffect van deze e-module.

Vanaf 1 mei 2009 kunnen artsen en verpleegkundigen van spoedeisende hulpposten als particulier of via hun instelling deelnemen.

The Next Page ontwikkelt ook modulen op maat voor onder andere leerkrachten uit het primair onderwijs.

The Next Page is een initiatief van Augeo Foundation, eind 2006 opgericht om de aandacht voor positief ouderschap te stimuleren en de aanpak van kindermishandeling in ons land te versterken. Hiervoor heeft Augeo Foundation in 2008 een publiek-private samenwerking met het Ministerie voor Jeugd en Gezin ondertekend. Het uitgeven van het Tijdschrift Kindermishandeling (TKM) is een van de andere initiatieven van Augeo Foundation.

Meer informatie

Voor meer informatie over The Next Page of Augeo Foundation, kunt u contact opnemen met programmadirecteur Mariëlle Dekker: marielle@augeo-foundation.nl, (0343) 53 60 40.
Zie ook externe linkwww.thenextpage.nl en externe linkwww.augeo-foundation.nl

Augeo Foundation
Hoofdstraat 67, 3971 KD Driebergen
P.O.Box 592, 3700 AN Zeist
T +31 (0)343 53 60 40
F +31 (0)343 53 60 59
M +31 (0)6 20 60 67 61