Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Sleutelpersonen in beeld

19-10-2015

Het belang van nazorg bij vrouwenbesnijdenis en de rol van sleutelpersonen in de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking (VGV).

In dit boekje komen sleutelpersonen, mannen en vrouwen uit verschillende Afrikaanse landen, aan het woord over VGV en hun rol bij het beƫindigen ervan.

Sleutelpersonen vervullen een cruciale rol bij de nazorg na vrouwenbesnijdenis. Deze mensen worden getraind door de Federatie Somalische Associaties Nederland (FSAN). Ze organiseren voorlichtingsbijeenkomsten, huiskamergesprekken en leggen huisbezoeken af ter preventie van VGV in Nederland. Sinds 2012 informeren ze ook over nazorg en verwijzen ze besneden vrouwen door naar de juiste spreekuren.

pdf-bestandSleutelpersonen in beeld. Het belang van nazorg bij vrouwenbesnijdenis en de rol van sleutelpersonen in de strijd tegen VGV (Pdf-bestand, 1,33 MB, via fsan.nl)


Naleie, Z. & Raalte, R.D. van (2015). Sleutelpersonen in beeld. Het belang van nazorg bij vrouwenbesnijdenis en de rol van sleutelpersonen in de strijd tegen VGV. Amsterdam: Federatie Somalische Associaties Nederland (FSAN).