Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Jonge slachtoffers van geweld stappen op de politiemotor

02-06-2011

Meiden uit de anonieme opvang van Fier Fryslân stappen donderdag 9 juni massaal achterop de motor bij leden van de KLPD, agenten van de politie Fryslân en enkele lieden van de belastingdienst. Samen zullen ze een toertocht door Friesland maken. Doel van de motortocht: de meiden op een andere manier in contact brengen met de politie.

De 68 meiden en jonge vrouwen aan de tocht meedoen, worden momenteel opgevangen in de opvangvoorzieningen van Fier. Onder hen slachtoffers van loverboys, mensenhandel en eergerelateerd geweld. "Dit initiatief is bedoeld om onze meiden eens een andere kijk op de politie te geven", zegt directeur van Fier Linda Terpstra. "De jongeren die bij ons de opvang terechtkomen hebben vaak een negatief beeld van de politie. Dit beeld proberen we om te zetten in iets positiefs."

Grote winst

"Dit jaar vieren we alweer de derde editie van de motortoertocht, dus we kunnen spreken van een succesvol structureel evenement. Het is mooi om de interactie tussen de meiden en de agenten te zien. Ze kunnen het altijd goed met elkaar vinden. Een grote winst voor zowel de meiden als voor de politie."

De motortocht wordt gesponsord door verschillende bedrijven die materialen, zoals jassen, helmen, en handschoenen beschikbaar stellen. Op die manier kan iedereen veilig de weg op. De politie zorgt voor zeven begeleidende politiemotoren. De tocht wordt afgesloten met een gezamenlijke barbecue op een prachtige plek in Friesland.

Fier Fryslân

Fier Fryslân is een expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Fier wil geweld in relaties voorkomen en stoppen en biedt hulp en behandeling bij de gevolgen van dit geweld. Fier helpt slachtoffers, getuigen én plegers van huiselijk geweld, jeugdprostitutie of eergerelateerd geweld. Waar nodig zorgt Fier voor anonieme opvang.