Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Expositie Kracht uit gebrokenheid

11-02-2011

‘Kracht uit gebrokenheid’ is de titel van een expositie over huiselijk geweld en seksueel misbruik die van 15 tot en met 28 februari te bezichtigen is in het stadhuis van de gemeente Apeldoorn.

De expositie bestaat uit werken van genoemde personen die zelf in aanraking zijn geweest met huiselijk geweld of seksueel misbruik. Geweld in huiselijke kring is vaak onzichtbaar. Maar dat betekent niet dat mensen er hun ogen voor mogen sluiten. Integendeel: het verdient de volle aandacht, aldus de organisatoren Sylvia van Delden, Herma Swart en Esther Veerman.

Centrumgemeente

Vanuit de rol als centrumgemeente, faciliteert de gemeente Apeldoorn de expositie. Deze valt samen met de inspraakperiode van de kadernota externe linkDe onmacht voorbij, weerbaar en beschermd. Deze regionale nota geeft een leidraad voor het beleid en de actiepunten voor de periode 2012 tot en met 2015. De nota gaat in op de onderwerpen huiselijk geweld, vrouwenopvang, de organisatie en samenwerking in de regio en bevat een communicatieplan.

Apeldoorn is centrumgemeente voor Brummen, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Lochem, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Voorst en Zutphen.