Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Korpschef noemt Rotterdamse aanpak huiselijk geweld ‘succesvol’

14-06-2011

De Rotterdamse korpschef Frank Paauw noemt de aanpak van huiselijk geweld in zijn stad ‘succesvol’. De aanpak van huiselijk geweld is al jaren prioriteit in Rotterdam. Dit blijkt zijn vruchten af te werpen.

Paauw deed zijn uitspraken in een interview naar aanleiding van de AD Misdaadmeter. Uit deze meting blijkt dat Rotterdammers zich van alle Nederlanders het minst veilig in hun eigen stad voelen. Toch blijkt uit de Misdaadmeter dat de kans op een klap in Rotterdam juist steeds kleiner is geworden.

In 2010 werden bijna 3500 Rotterdammers mishandeld met zwaar letsel tot gevolg, 400 minder dan het jaar ervoor. Een daling van 10 procent. En daarmee scoort Rotterdam goed ten opzichte van Amsterdam (daling van ruim 3 procent) en Den Haag (stijging van ruim 18 procent).

Volgens korpschef Paauw kent de daling van geweld tegen personen een aantal oorzaken. Zo is de aanpak van huiselijk geweld al jaren prioriteit in Rotterdam. In 2010 legde burgemeester Ahmed Aboutaleb 450 huisverboden op voor geweld achter de voordeur. Daarmee is Rotterdam de absolute koploper. "De aanpak van huiselijk geweld is succesvol", stelt Paauw.