Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Deventer theatervoorstelling over eergerelateerd geweld

15-12-2011

Met de theatervoorstelling Hart vol Eer wil stichting Parels aandacht besteden aan eergerelateerd geweld. Parels heeft deze voorstelling ontwikkeld in opdracht van de gemeente Deventer.

Stichting Parels

Stichting Parels is vier jaar geleden opgericht om mensen met verschillende culturele achtergronden via theater bij elkaar te brengen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ze slechts tien keer zouden optreden bij bedrijven en organisaties die te maken hebben met eergerelateerd geweld.

Zo speelden ze onder meer bij de politie Deventer, Raster Groep en het Etty Hillesum Lyceum. "We kregen zoveel positieve reacties, dat we dachten: dit willen we ook aan andere bedrijven aanbieden", aldus Sanne Lohof van Stichting Parels in het Deventer Dagblad. Bedrijven en instellingen kunnen Hart vol Eer daarom nu ook boeken.

Drie verhaallijnen

De voorstelling is volgens haar vooral interessant voor organisaties waar integratie of maatschappelijk bewustzijn een rol spelen. Ook voor werknemers die in het kader van hun werk te maken krijgen met eergerelateerd geweld is het stuk waardevol.

De voorstelling wordt gespeeld door vier amateurtoneelspeelsters uit Deventer, met allen een andere culturele achtergrond. In drie verhaallijnen gaan zij in op de thema's maagdelijkheid, eerherstel en de wij-cultuur. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de slachtoffers van eergerelateerd geweld, maar aan alles eromheen.