Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Museumbezoek cliënten en medewerkers Kadera

19-09-2011

Kadera aanpak huiselijk geweld heeft vorige week met een aantal cliënten uit de opvang het Stedelijk museum in Zwolle bezocht. Het bood medewerkers van het centraal bureau van Kadera de gelegenheid om eens op een andere manier in contact te komen met de cliënten.

Het thema van de tentoonstelling luidde externe linkVrouwen door mannenogen. Portretten van vrouwen uit de 17de- 20ste eeuw. Onderwerpen die hierbij aan bod komen, zijn onder andere leiden, verleiden en gevaar, sterk, aanbiddelijk, verheerlijken en onbegrensde seksualiteit. Het concept van SHE ME is vooral die ‘bedreigende’ kant van vrouwen te belichten. Een ding waar deze tentoonstelling niet over gaat is zwakte, slachtofferschap en lijden.

Zowel de cliënten als de medewerkers van Kadera die mee gingen naar het museum vonden het een leuke, interessante ochtend. externe linkKadera biedt naast opvang, begeleiding en nazorg ook preventie en deskundigheidsbevordering voor professionals. Zo wil Kadera bijdragen aan een samenleving waarin geen plaats is voor huiselijk geweld.