Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Kritiek op plan voor sluiting Arnhemse crisisopvang

25-07-2011

Medewerkers van de Arnhemse crisisopvang zijn 'geschokt' en 'verbijsterd' over plannen van welzijnswethouder Henk Kok. Deze is bezig met het hervormen van de daklozenopvang en wil de crisisopvang sluiten.

Ambulante begeleiding

Volgens Kok moeten mensen met kinderen naar een woning waar ze ambulante begeleiding krijgen. Alleenstaande vrouwen gaan naar de vrouwenopvang Hera en mannen gaan naar de nieuwe doorstroomvoorziening voor drugsverslaafden, alcoholisten en mensen met psychiatrische problemen. IrisZorg, verantwoordelijk voor de crisisopvang, is het daar niet mee eens. De organisatie wil een apart pand voor tien plekken overeind houden.

Noodzaak

Medewerkers van een crisisopvang hebben minimaal drie tot vier weken nodig om een goed beeld te krijgen van de cliënt die een dak boven het hoofd nodig heeft. "24 uurs-opvang voor de eerste maand is pure noodzaak. Schrap je dat, dan vrees ik dat deze kwetsbare mensen de pineut worden van de nieuwe aanpak van de daklozenopvang", zegt Bep Brunt, medewerkster van de crisisopvang van IrisZorg in dagblad De Gelderlander.