Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Eerste nationale publieksdag kindermishandeling

02-02-2012

Het UMC Utrecht houdt aankomende zaterdag de eerste nationale publieksdag over kindermishandeling. Iedereen die daarover meer informatie wil, is welkom. Op de dag wordt  verteld over risicofactoren voor kindermishandeling en mogelijke signalen van kindermishandeling bij een kind.

Deze dag is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over kindermishandeling. In het bijzonder zijn (aanstaande) ouders welkom om met professionals en elkaar kennis te delen over kindermishandeling. Ook voor mensen die werken met kinderen in zorg, onderwijs en kinderdagverblijven is het programma interessant. Het UMC Utrecht organiseert deze dag omdat het veel expertise heeft over kindermishandeling.

Symposium

De dag wordt geopend door Hadassah de Boer die jongeren interviewt over hun ervaring met het thema kindermishandeling. Ook vragen als: hoe weet u of uw vermoeden van mishandeling klopt, wat moet u doen als u vermoedt dat uw buurjongetje of een kind in de klas van uw dochter wordt mishandeld en bij wie kunt u terecht voor meer informatie, komen aan de orde. Jonge en aanstaande ouders gewaarschuwd tegen het gevaar van het schudden van de baby. Dat kan onherstelbare gevolgen hebben voor het kind, tot overlijden aan toe.

De publieksdag vormt de afsluiting van het symposium 'Kindermishandeling komt dichtbij' dat van 2 februari t/m zaterdag 4 februari in Utrecht plaatsvindt.