Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Opstelten bezoekt Fier Fryslân

05-07-2012

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft op 4 juli in Leeuwarden een kennismakingsbezoek gebracht aan Fier Fryslân, een centrum dat opvang en hulpverlening biedt aan slachtoffers van loverboys, eergerelateerd geweld en buitenlandse kinder- en mensenhandel.

De minister sprak met Fier over kansen en knelpunten in de aanpak van mensenhandel. Ook sprak hij er met slachtoffers van loverboys. Tijdens het werkbezoek is vooral gesproken over de noodzaak van gespecialiseerde zorg voor slachtoffers van mensenhandel.

Opstelten is enthousiast over de manier van werken bij Fier: "Fier Fryslân heeft een stevige, resultaatgerichte aanpak die mij zeer aanspreekt. Er wordt door de leiding en de medewerkers uitstekend werk verricht bij de opvang en behandeling van slachtoffers van mensenhandel en eergerelateerd geweld."

Mensenhandel is een zwaar delict en de aanpak ervan is een prioriteit van het kabinet. Bij mensenhandel gaat het om langdurige en herhaalde schending van persoonlijke vrijheid en lichamelijke integriteit. Een bekend voorbeeld van mensenhandelaren zijn loverboys, die hun slachtoffers de prostitutie in dwingen.