Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Wensenlijst voor kinderen in opvang

06-02-2012

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft afgelopen weekend een wensenlijst met verbeterpunten voor de leefomstandigheden van kinderen in opvangcentra in ontvangst genomen. Deze wensenlijst is opgesteld door de Guusje Nederhorst Foundation, die zaterdag de tweede editie van de Dag van het Vergeten Kind organiseerde.

De Guusje Nederhorst Foundation zet zich in om voor deze vergeten kinderen een omgeving te creëren waarin ze weer gewoon kind kunnen zijn. Bijzonder kindvriendelijke omgevingen. Daar gaat en staat de Foundation voor: zorgen dat deze kinderen in een veilige omgeving mogen zijn. Zodat ze een ‘rustige jonge dag’ kunnen beleven. . Op drie locaties door heel Nederland genoten 1.500 kinderen dit weekend van verschillende activiteiten en optredens. Deze kinderen staan symbool voor de 32.000 kinderen die noodgedwongen voor korte of langere tijd in opvangcentra verblijven.

Verbeterpunten

In samenwerking met Federatie Opvang, Jeugdzorg Nederland en het COA heeft de Guusje Nederhorst Foundation de meest nijpende verbeterpunten voor kinderen in de opvang verwoord in een wensenlijst. Zij pleiten onder meer voor meer speel- en sportmogelijkheden en specialistische hulpverlening voor alle kinderen in de vrouwenopvang.

  • De volledige externe linkwensenlijst staat op de website van de Guusje Nederhorst Foundation.