Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Valentijnsactie Partij voor Huiselijk Geluk

08-02-2012

De Partij voor Huiselijk Geluk presenteert volgende week vrijdag op de Daltonvestiging van het Werkman College in Groningen speciale Valentijnskaarten. De Partij voor Huiselijk Geluk, een initiatief van het Steunpunt Huiselijk Geweld Groningen, promoot huiselijk geluk en doet dit door op ludieke wijze prikkelende vragen of stellingen voor het voetlicht te brengen.

De kaart is een echte Valentijnskaart en kan ook gewoon verstuurd worden door de scholieren. Op alle middelbare scholen in de stad Groningen worden de kaarten verspreid. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de jongeren aan Valentijn ‘doet’. Vooral kaartjes en digitale wensen via sms, facebook of andere social media zijn populair.

Middelbare scholieren zetten tijdens hun schooltijd vaak de eerste stappen in hun ‘liefdescarrière’, ze krijgen verkering. En dan begint het: Want hoe doe je dat, een relatie hebben? Hebben ze een goed voorbeeld in hun omgeving? Of juist niet? Waar liggen jouw grenzen en die van de ander? De Partij voor Huiselijk Geluk richt zich op Valentijnsdag juist op deze relatiestarters onder het mom van 'Een goed begin is het halve werk..'.

Klapzoen

In de aanloop naar Valentijnsdag 2012 verspreidt de Partij voor Huiselijk Geluk op alle locaties van middelbare scholen in stad Groningen gratis Valentijnskaartjes. Een kaart die de werkelijkheid niet schuwt: ‘Hou het leuk! Ruzie mag, maar laat het niet uit de hand lopen’ staat in kleine letters op de achterkant. De voorkant liegt er ook niet om: ‘Je krijgt een KLAP...’ Wanneer de ontvanger de kaart omdraait staat er: ‘..zoen van mij!’.

Met het verspreiden van deze kaarten wil de Partij voor Huiselijk Geluk het gesprek op gang brengen, het onderwerp huiselijk geweld even aanstippen, tot nadenken aanzetten en ook gewoon een leuk gebaar maken.

Meer informatie