Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Radioactie Katwijk tegen kindermishandeling

10-01-2012

Stichting Kids Say No en RTV Katwijk voeren samen actie tegen van kindermishandeling en –misbruik. De lokale radio staat aankomende zaterdag twaalf uur lang in het teken van dit onderwerp. Om geld in te zamelen, worden er tijdens de uitzending bijzondere voorwerpen geveild.

Tijdens de uitzending komen voormalige slachtoffers aan het woord. Zij doen dit om aandacht te vragen voor de signalen die wijzen op kindermisbruik en - mishandeling. Deze signalen worden nog te weinig en te laat herkend. Naast ervaringsdeskundigen komen ook medewerkers van de (zeden)politie en de gezondheidszorg aan het woord. Zij vertellen vooral hoe er vroegtijdig gesignaleerd kan worden, waar hulp te vinden is en wat te doen bij verdenking van kindermishandeling en - misbruik.

Veiling

Het geld dat de organisatie inzamelt zal in geheel ten goede komen aan kinderen die slachtoffer werden van kindermisbruik. Dit gebeurt met behulp van een veiling met bijzondere voorwerpen via de website van externe linkStichting Kids Say No. Bedrijven en particulieren kunnen bijvoorbeeld bieden op een gesigneerd voetbalshirt van voetballer Dirk Kuijt, vier zeefdrukken van Herman Brood en een schilderij van Willeke Meijer. Daarnaast kunnen mensen meedoen aan de inzameling door tijdens de uitzending geld te geven voor het draaien van muzieknummers.

De Stichting Kids Say No, een organisatie van vrijwilligers, vervult wensen van mishandelde en misbruikte kinderen. Met behulp van de marathonuitzending wil de stichting aandacht geven aan het thema. Daarnaast hoopt Kids Say No met het geld dat ingezameld wordt individuele wensen van kinderen te vervullen en hen samen met hun ouders een verzorgd weekend aan te bieden in een pretpark.

  • De marathonuitzending is te beluisteren via de externe linkwebsite van RTV Katwijk, via de kabel onder de frequentie: 88.1 Mhz.