Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Hera en VieJa gefuseerd

10-09-2012

VieJa Utrecht en Hera (Gelderland) gaan vanaf vandaag samen verder. Hun nieuwe naam is Stichting Moviera, aanpak huiselijk geweld. De organisaties bundelen hun krachten en willen samen een nieuwe methode ontwikkelen om huiselijk geweld aan te pakken. De fusie helpt mogelijk ook om meer slachtoffers een opvangplek te bieden.

Beide organisaties hielden zich al bezig met voorlichting, hulp en opvang op het gebied van huiselijk geweld, externe linkHera in Gelderland en externe linkVieJa in de regio Utrecht.

Ruimtekort

Vanwege ruimtetekort heeft de vrouwenopvang in de regio Arnhem- Nijmegen dit jaar al vijftig vrouwen afgewezen. Onder deze slachtoffers zijn ook vrouwen met 'code rood’. Dat wil zeggen dat ze gevaar voor hun leven lopen vanwege huiselijk geweld. De regionale opvang voor vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld, krijgt op jaarbasis meer dan duizend aanmeldingen. In de opvanglocaties in Oosterbeek, Ede, Nijmegen en Apeldoorn zijn slechts enkele honderden plaatsen beschikbaar.

De website externe linkwww.moviera.nl is nog onder constructie. Tot die tijd zijn de huidige sites van externe linkHera en externe linkVieJa nog gewoon bereikbaar. De telefoonnummers wijzigen niet. De e-mailadressen worden binnenkort wel aangepast.