Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Noord-Brabant scherpt aanpak huiselijk geweld aan

14-05-2012

Het Steunpunt Huiselijk Geweld Brabant-Noord gaat samen met twintig Noord-Brabantse gemeenten de aanpak van huiselijk geweld, mishandeling van ouderen en kindermishandeling aanscherpen. Tijdens een conferentie over huiselijk geweld werd vorige week een serie afspraken hierover ondertekend.

De nieuwe afspraken moeten schotten tussen hulpverlenende instanties weghalen. Twintig gemeenten hebben hun handtekening onder de strakkere regels over de aanpak van huiselijk geweld gezet.

Snel ingrijpen

"In 2011 zagen we een toename van huisverboden na huiselijk geweld ten opzichte van 2010 met 80 procent. In 2011 waren er 73 huisverboden. In het jaar ervoor waren dat er nog veertig. Daarbij is het belangrijk dat we met alle hulpverlenende instanties snel ingrijpen", aldus de Bossche wethouder Geert Snijders in het dagblad De Gelderlander.

Ouderenmishandeling

De komende vier jaar worden nieuwe werkafspraken gemaakt om de werkwijze te verbeteren. Daarbij gaat bijzondere aandacht uit naar de aanpak van ouderenmishandeling. De gemeenten krijgen extra geld om deze problematiek beter aan te kunnen pakken.