Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Nieuwe opvangvoorziening West Brabant

20-01-2012

De West Brabantse organisatie Safegroup opent volgende week in Roosendaal de deuren van een nieuwe voorziening voor moeders en kinderen die in een onhoudbare thuissituatie zitten. Ook alleenstaande vrouwen en tienermoeders die te maken hebben gehad met huiselijk geweld zijn welkom.

De locatie ligt op vijf minuten van het station en telt 35 kamers. Vrouwen kunnen er een tot maximaal drie maanden verblijven. Er is 24 uur per dag, zeven dagen per week een beveiligingsbedrijf aanwezig die de toegang bewaakt. Het pand is volledig beveiligd en er zijn afspraken met de politie in geval er sprake zou kunnen zijn van dreiging of stalking. Door de week zijn in deze Shortstay-voorziening hulpverleners aanwezig van Safegroup en Traverse.

Faciliteiten

"We stellen nieuw ingerichte kamers ter beschikking met een of twee extra bedden voor de kinderen. Elke kamer heeft een eigen TV, gratis wifi, centrale speelvoorzieningen voor de kinderen, een recreatieruimte voor de moeders en volledige faciliteiten voor koken en wassen", aldus directeur van Safegroup Jan de Werd.

Het initiatief voor deze vestiging is ontstaan vanuit de behoefte bij de vijf instellingen voor maatschappelijk werk om meer opvang te hebben in West Brabant.