Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Opening negende Tovertuin

20-06-2012

In vrouwenopvang Kompaan en De Bocht in Goirle wordt vandaag een Tovertuin geopend waar de kinderen die er verblijven kunnen spelen, ontspannen en bewegen. De voorzitter van de Guusje Nederhorst Foundation, Nebahat Albayrak (Tweede Kamerlid PvdA) en ambassadeur Babette van Veen openen deze negende Tovertuin van de stichting.

De Tovertuin is een kleurrijke speelplek met de door Guusje Nederhorst bedachte hondjes Woezel en Pip in de hoofdrol. De Guusje Nederhorst Foundation zet zich in voor kinderen van nul tot acht jaar die een moeilijke kindertijd doormaken en door een onveilige of instabiele thuissituatie noodgedwongen verblijven in sobere instellingen in Nederland. In deze opvangcentra creƫert de Guusje Nederhorst Foundation Tovertuinen. Een vrolijke, dagelijkse omgeving waar kinderen tot rust kunnen komen en onbezorgd kunnen spelen.

Kompaan en De Bocht

De vrouwenopvang van Kompaan en De Bocht biedt 24-uurs opvang en begeleiding van vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van geweld binnen een relatie of familie. Het gaat hierbij vaak om lichamelijk, geestelijk of seksueel geweld. De eerste zorg is de veiligheid van vrouwen en hun kinderen. Verder is het belangrijk dat de vrouwen en kinderen begeleid worden in de verwerking van hun geweldservaringen en bij het opbouwen van een zelfstandige toekomst.

Meer informatie